Tävlingsgrupper


Mästerskap

Mästerskap är vår sista tävlingsgrupp där simmaren fokuserar på att kvalificera sig till svenska mästerskap och prestera så bra som möjligt på träning och tävling. Mästerskap simmare simmar 5-8 gånger i veckan

UGP Svart

UGP Svart är vår grupp där simmaren är 14 - 15 år och där simningen bör nu ta mest fokus av de idrotter simmaren utövar. UGP Svart tränar 4-6 gånger i veckan

UGP Röd

UGP Röd är gruppen är simmaren 13 - 14 år och där simmaren får börja tävla på tävlingar med fullskaligt regelverk och börjar ta simningen till en seriös nivå. UGP Röd simmar 3 - 5 pass i veckan.

Simiaden Svart

Simiaden Svart är vår grupp för de simmare som är 10 - 12 år och vill börja simma lite fler gånger i veckan, ta träningen lite mer seriöst och fortätta bygga på att ha roligt med att tävla. Simiaden Svart tränar 3 gånger i veckan.

Simiaden Röd

Simiaden Röd är vår grupp för de simmare som är 8-11 år som vill fortsätta utveckla sin simning med mer fokus på seriösa teknikövningar och vill börja tävla mer med extra fokus på Simiaden. Simiaden Röd tränar 2 gånger i veckan á 45 minuter.

Utmanaren

Utmanaren är simklubbens grupp för nybörjare som kommer direkt från simskolan. Utmanaren tränar en gång i veckan á 45 minuter och fokuserar på roliga teknikövningar och att lära sig att tävla i vår interna tävling.